| Home |
 
 
 

Woning taxeren

 
 

Leningen vergelijken
Kortlopende leningen
Particuliere lening
Langlopende leningen
Kredietwaardigheid
Doorlopend Krediet
Persoonlijke Lening
Eigen Huis Krediet
Flexibel Krediet
Bedrijfsleningen
Maximale Hypotheek
Annuiteiten Hypotheek
Beleggingshypotheek
Spaarhypotheek
Aflossingsvrije Hypotheek
Tweede Hypotheek
Waarde Woning Taxeren
Inkomstenverzekering
Levensverzekering
Overlijdensverzekering
Overwaarde om extra geld vrij te maken

De meest voor de hand liggende manier om extra geld vrij te maken voor een nieuwe keuken, badkamer of toilet is om gebruik te maken van de overwaarde van uw eigen huis. Een taxatie is in dit geval verplicht.

De taxateur taxeert uw huis

Wat is uw huis waard? De taxateur taxeert uw woning en bekijkt of u gebruik kunt maken van de overwaarde van uw eigen huis. Taxateurs werken volgens nauwkeurige richtlijnen bij het bepalen van de waarde van uw woning.

Zorg ervoor dat u altijd gebruikt maakt van een erkende taxateur indien u niet voor verassingen of teleurstellingen wilt komen te staan.

Wat kost het laten taxeren van een woonhuis?

Een taxatie betekent de schatting van de waarde van een woning door een deskundige. Een taxateur houdt rekening met het soort huis (vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, 2 onder 1 kap, etc.), de grootte van het huis met betrekking tot oppervlakte (m2) en inhoud (m3), de staat van onderhoud en de ligging van het huis.

Er zijn geen vaste prijzen voor taxateurs. Wel geeft de NVM, de overkoepelende organisatie voor makelaars, een algemeen houvast:

Tot € 113.445,-: 0,185 % van de taxatiewaarde.
Van € 113.445,-: 0,165 % van de taxatiewaarde.
Vanaf € 453.780,- 0,15 % van de taxatiewaarde.

Vaak rekent de taxateur een vast bedrag per taxatie varierend van € 29,- tot € 79,-. Aan deze percentages en bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

Wanneer moet je een woning laten taxeren?

Wilt u geld vrijmaken middels de overwaarde van uw eigen woning dan zult u uw huis moeten laten taxeren door een erkend taxateur. Dit rapport dient als basis voor de lening die u kunt krijgen bij uw kredietverstrekker.

Wilt u uw woning verkopen, of wil u een woning aankopen? Ook dan is het verstandig om een taxatierapport op te laten stellen door een taxateur om op die manier tot een juiste waardebepaling te komen.

 


© - LeenHetHier.nl
Linkpartners