| Home |
 
 
 

2e hypotheek

 
 

Leningen vergelijken
Kortlopende leningen
Particuliere lening
Langlopende leningen
Kredietwaardigheid
Doorlopend Krediet
Persoonlijke Lening
Eigen Huis Krediet
Flexibel Krediet
Bedrijfsleningen
Maximale Hypotheek
Annuiteiten Hypotheek
Beleggingshypotheek
Spaarhypotheek
Aflossingsvrije Hypotheek
Tweede Hypotheek
Waarde Woning Taxeren
Inkomstenverzekering
Levensverzekering
Overlijdensverzekering
Tweede hypotheek

Een tweede hypotheek is een eigenlijk een lening naast uw huidige hypotheek met als onderpand uw huis. U bent niet verplicht om de tweede hypotheek bij dezelfde bank of verzekeraar af te sluiten

Met een tweede hypotheek kunt u de overwaarde van uw huis omzetten in geld. De oude hypotheek blijft gewoon bestaan, maar ernaast krijgt u een geheel nieuwe hypotheek met een eigen rente, tarief en voorwaarden.

Waarom een tweede hypotheek?

U kunt zo'n hypotheek om verschillende redenen aanvragen, bijvoorbeeld om uw woning te verbouwen, maar u kunt hiermee ook uw pensioengat aanvullen. Alleen als u een tweede hypotheek afsluit voor een verbouwing of om uw woning te verbeteren, dan is deze hypotheekrente aftrekbaar.

Rente van de tweede hypotheek

De rente voor een tweede hypotheek is meestal wel hoger, dit komt omdat een verstrekker met een tweede hypotheek wat risico's loopt dan met de eerste (hoofd)hypotheek.

Hypotheek verhogen

U kunt om verschillende redenen om uw hypotheek tussentijds verhogen. Zo kunt u extra geld lenen voor een verbouwing of achterstallig onderhoud, of om geld te hebben voor bv een boot of een grote reis.

Conclusie

Er zijn extra kosten verbonden aan het afsluiten van een tweede hypotheek. Deze zijn meestal afsluitkosten, notariskosten en de kosten van een taxatie. Een tweede hypotheek is toch veel voordeliger als een persoonlijke lening, u heeft namenlijk uw huis als onderpand.

 


© - LeenHetHier.nl
Linkpartners