| Home |
 
 
 

Kortlopende leningen

 
 

Leningen vergelijken
Kortlopende leningen
Particuliere lening
Langlopende leningen
Kredietwaardigheid
Doorlopend Krediet
Persoonlijke Lening
Eigen Huis Krediet
Flexibel Krediet
Bedrijfsleningen
Maximale Hypotheek
Annuiteiten Hypotheek
Beleggingshypotheek
Spaarhypotheek
Aflossingsvrije Hypotheek
Tweede Hypotheek
Waarde Woning Taxeren
Inkomstenverzekering
Levensverzekering
Overlijdensverzekering
Kortlopende leningen

U kunt kiezen uit verschillende looptijden voor uw persoonlijke lening. Kiezen voor een kortlopende lening van bijvoorbeeld 1 jaar kan gemakkelijk zijn indien u een periode financieel moet overbruggen. U kunt natuurlijk ook een kortlopende lening aangaan om die nieuwe televisie te kopen, dat mooie bankstel of om heerlijk op vakantie te gaan.

Rentetarieven

Een kortlopende lening kent doorgaans een hoger rentepercentage dan de langlopende lening. Voorbeelden van langlopende leningen zijn de hypotheek maar ook flexibel krediet kan tot de langlopende leningen gerekend worden. Bij een kortlopende rekening is de duur van de lening vele malen korter en hierdoor dient u er rekening mee te houden dat u meer aan rente betaald.

Per 1 juli 2006 wordt de maximum rentevergoeding die een kredietverstrekker mag vragen verlaagd van 17% plus de wettelijke rente, naar 12% plus de wettelijke rente. In de praktijk betekent dit dat een kredietgever maximaal 16% rente in rekening mag brengen. Dit maximum is met name van belang bij krediet van postorderbedrijven en krediet op basis van een creditcard of klantenkaart.

Kortlopende lening postorderbedrijven

U heeft vast wel eens iets bij een postorderbedrijf als Wehkamp besteld. Als u kiest voor de lening waarbij u maandelijks een vast bedrag afbetaalt, schrik dan niet van rentepercentages van rond 20%!

U doet er dan vaak verstandig aan om te kiezen voor een kortlopende lening van bijvoorbeeld Frisia, Becam, Postkrediet, etc. De rentepercentages liggen bij deze financiers een stuk lager, doorgaans tussen de 5% en 8% rente op jaarbasis.

U kunt hiermee dus behoorlijk wat centjes besparen!

Kortlopende of langlopende lening?

Dit is iets waar u niet altijd over te beslissen heeft. Doorgaans is een langlopende lening financieel voordeliger dan een kortlopende lening. U kunt ervoor kiezen om uw langlopende lening te verhogen, bijvoorbeeld uw hypotheek met behulp van de overwaarde van uw eigen huis, waardoor u het afsluiten van een kortlopende lening kunt vermijden.

Met dit bedrag kunt u vervolgens uw aankoop doen, zonder dat u meer rente betaalt.

 


© - LeenHetHier.nl
Linkpartners