| Home |
 
 
 

Flexibel Krediet

 
 

Leningen vergelijken
Kortlopende leningen
Particuliere lening
Langlopende leningen
Kredietwaardigheid
Doorlopend Krediet
Persoonlijke Lening
Eigen Huis Krediet
Flexibel Krediet
Bedrijfsleningen
Maximale Hypotheek
Annuiteiten Hypotheek
Beleggingshypotheek
Spaarhypotheek
Aflossingsvrije Hypotheek
Tweede Hypotheek
Waarde Woning Taxeren
Inkomstenverzekering
Levensverzekering
Overlijdensverzekering
Flexibel Krediet

Een flexibel krediet is een combinatie van lenen en beleggen. Afhankelijk van uw inkomen kunt u een bepaald bedrag lenen. Daarbij heeft u een maximale kredietlimiet.

Dit krediet wordt gekoppeld aan een beleggingsrekening. Met deze beleggingsrekening spaart u het geleende bedrag geleidelijk bij elkaar. Uw maandlasten zijn hierdoor zeer laag, aangezien er tussentijds niet verplicht behoeft te worden afgelost.

Tevens kunt u ook bij flexibel krediet profiteren van zeer aantrekkelijke rentetarieven.

Hoe werkt Flexibel Krediet?

Bij een flexibel krediet met vast maandtermijn is het maandelijks te betalen bedrag opgebouwd uit rente en aflossing.

Meestal ongeveer 2 procent van het limiet (niet van wat u hebt opgenomen). Bij een krediet van 20.000 euro met een aflossingspercentage van 2% is het maandtermijn 400 euro. En dat blijft ook zo. Dit maandtermijn bestaat uit een gedeelte rente en een gedeelte aflossing. Doordat u elke maand aflost wordt de opbouw van het maandtermijn elke maand anders.

Maandlasten

Bij een flexibel krediet met vast maandtermijn is in het begin een groter deel rente en een kleiner deel aflossing. Na een aantal betalingen is er een gedeelte afgelost. De opbouw van het maandtermijn verandert en er wordt minder rente en meer aflossing betaald. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Dit laatste is natuurlijk áltijd bij íedere lening.

Flexibel krediet met hypothecaire zekerheid

Steeds vaker wordt krediet met hypothecaire zekerheid aangeboden. Deze benutten de overwaarde van uw huis, maar zijn -tenzij je het krediet aanwendt voor de verbetering van je koopwoning - fiscaal niet zo aantrekkelijk als een normale hypotheek!

Deze goedkope kredieten kosten op dit moment rond de 25 euro netto per maand (dat in inclusief belastingvoordeel) voor 20.000 euro als je 52% belasting betaalt. Zit je in het 34% tarief dan kost het rond de 40 euro per maand. Let wel: je betaalt dan alleen rente zonder af te lossen.

Je kan dus jarenlang rente betalen aan je goedkope krediet maar je schuld blijft 20.000 euro.

 


© - LeenHetHier.nl
Linkpartners