| Home |
 
 
 

Annuiteiten Hypotheek

 
 

Leningen vergelijken
Kortlopende leningen
Particuliere lening
Langlopende leningen
Kredietwaardigheid
Doorlopend Krediet
Persoonlijke Lening
Eigen Huis Krediet
Flexibel Krediet
Bedrijfsleningen
Maximale Hypotheek
Annuiteiten Hypotheek
Beleggingshypotheek
Spaarhypotheek
Aflossingsvrije Hypotheek
Tweede Hypotheek
Waarde Woning Taxeren
Inkomstenverzekering
Levensverzekering
OverlijdensverzekeringAnnuiteiten Hypotheek

Bij een annuiteitenhypotheek betaalt u maandelijks een vast bruto bedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Aan het begin van de looptijd van uw hypotheek betaalt u veel rente en weinig aflossing. Aan het einde van de looptijd van deze hypotheek is dit net andersom.

U betaalt dan maandelijks bruto nog steeds (wel afhankelijk van rente op dat moment) hetzelfde bedrag. Op dit moment echter bestaat dit uit een groot deel aflossing en een klein deel rente. Na ongeveer 21 jaar (bij een looptijd van 30 jaar) hebt u ongeveer de helft afgelost. In het begin zal uw netto maandlast laag zijn, omdat een relatief groot deel van uw betaling rente is en daarom veel van uw maandlast van de fiscus kunt terugkrijgen.

De annuiteitenhypotheek

De annuiteitenhypotheek was tot ongeveer 10 jaar terug een van de meest voorkomende vormen. Met de komst van allerlei andere (voornamelijk fiscaal vriendelijker vormen) is de annu´teitenhypotheek niet meer zo geliefd.

Deze hypotheek bestaat in het begin vooral uit (aftrekbare) rente en later steeds meer uit aflossing. Tijdens de looptijd lost u af, waardoor uw hypotheekschuld daalt. Doordat u steeds meer gaat aflossen per maand, daalt uw hypotheekschuld op het eind snel, maar stijgt uw netto maandlast (aflossing is immers niet fiscaal aftrekbaar terwijl rente dit meestal wel is).

Wat zijn de voordelen?

Zekerheid. Uw schuld lost u tijdens de looptijd al langzaam af. U blijft dus niet met een schuld zitten.

Wat zijn de nadelen?

Hoewel de annuiteitenhypotheek populair is geweest (vooral bij gebrek aan beter), moet u tegenwoordig, afgezet tegen de huidige mogelijkheden, met een aantal minpunten rekening houden. U profiteert veel minder van het belastingvoordeel dan bij enig andere hypotheekvorm. Daardoor is de annu´teitenhypotheek over de gehele looptijd netto meestal een stuk duurder dan een andere vorm.


© - LeenHetHier.nl
Linkpartners